Linia ceramică

Ceramica în bucătăria modernă
Cuțitele ceramice au devenit tot mai populare: beneficiile lor includ calitatea excelentă a tăieturii, lama își păstrează ascuțișul foarte mult timp și nu influențează gustul alimentelor. Lamele cuțitelor ceramice sunt fabricate din pudră de oxid de zirconiu, de mare puritate, comprimată la presiune înaltă și sinterizat în furnale speciale, la temperaturi de 1500oC. Rezultă o lamă extrem de dură. Materialul ceramic este aproape la fel de dur ca diamantul.

Datorită materialului ceramic, cuțitul este foarte ușor, cântărind doar jumătate din greutatea unui cuțit de oțel de aceeași dimensiune. Este rezistent la coroziune și, având suprafața netedă, este neutru față de acizi. Datorită durității excepționale, lama rămâne ascuțită un timp îndelungat. Având o densitate mare la suprafață, cutitele ceramice se întrețin ușor: se înmoaie, se curăță, se usucă și se păstrează în teaca protectoare.

 

 

 

 

Detalii tehnice
Materia primă:
Cel mai important material folosit în producția lamelor noastre este oxidul de zirconiu, ale cărui principale proprietăți sunt: duritatea și rezistența la uzură. Furnizorul nostru folosește oxid de zirconiu japonez, de înaltă puritate, acesta asigurând extraordinarele calități tăietoare ale lamei. Nu există un alt material care să rămână ascuțit un timp mai lung decât acesta.

Procesul de fabricație:
Lamele noastre ceramice sunt făcute din oxid de zirconiu comprimat în forme, la presiune înaltă. Apoi sunt sinterizate la temperatură foarte mare. La finalul procesului tăișul este ascuțit. Datorită densității mari a materialului, realizăm o ascuțire de durată, densitatea înaltă garantând rezistența la uzură.

Ascuțirea:
Datorită procesului special de fabricație, lamele rezultă drepte și lipsite de valuri în urma sinterizării. Rezultatul acestui avans tehnologic este acela că trebuie ascuțit doar tăișul lamei și nu, așa ca în cazul lamelor normale, întreaga lamă. Astfel pot fi evitate zgârieturile fine, invizibile cu ochiul liber. Recomandăm folosirea unui ascuțitor pentru reascuțire.

 

Detalii privind originea:
Lama: Fabricat în Japonia
Mâner: Fabricat în Elveția
Produs și verificat în Elveția

 

 

Instrucțiuni de întreținere:
Recomandările noastre pentru utilizarea plăcută și fără probleme a produselor:

* Va rugăm să fiți precauți atunci când lucrați, lamele fiind foarte ascuțite.
* Cuțitele ceramice se pot folosi la tăiatul alimentelor. Nu sunt potrivite pentru lovire sau utilizare ca pârghie.
*Lamele ceramice nu sunt rezistente la șoc! Nu lăsați cuțitul să cadă pe podea sau pe late suprafețe tari!
* Pentru a asigura păstrarea ascuțișului lamei pe o perioadă lungă de timp, vă recomandăm folosirea unei suprafețe de lucru din lemn sau plastic.
* Nu încercați niciodată să tăiați obiecte tari, de genul alimentelor înghețate, oaselor, metalului, etc!
* Nu țineți niciodată cuțitul în foc (înaltă conductivitate a căldurii)!
* Nu curățați niciodată cu o perie de sârmă!
* Curățați cu un detergent puțin agresiv, după folosire.
* Păstrați cuțitul ceramic în teaca protectoare în care l-ați cumpărat.
* Nu este recomandată curățarea în mașina de spălat, cu excepția situației în care este evitat contactul cu alte obiecte.
* Nu depozitați la îndemâna copiilor!